Terveys- ja turvallisuusohjeet FinnMETKO 2020 -näyttelyssä

Ohjetta päivitetty 13.8.2020 maskisuositus - sivua päivitetty 2.9.2020 (Koronavilkku)

Näyttelyssä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumistenyhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Kaikkien osallistujien on muistettavat huolehtia riittävistä turvaväleistä ja noudattaa korona-ajan hygieniaohjeistuksia.

Yhdessä vastuullisesti toimien ja näitä ohjeita noudattaen teemme näyttelystä turvallisen kokemuksen kaikille.

Terveys- ja turvallisuusohjeet FinnMETKO 2020 -näyttelyn osallistujille

Älä tule oireisena näyttelyyn.

Näyttelyyn ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Muista turvavälit ja vältä lähikontakteja.

Pidä turvaväliä vähintään 1–2 m. Pidä huolta turvavälin säilymisestä näyttelyssä liikkuessasi. Muista turvaväli myös jonottaessasi ja vältä ruuhkautumista.

Turvaväleistä muistutetaan näyttelyalueella merkinnöillä ja tarvittaessa kulkusuuntaopasteilla sekä yleisökuulutuksilla.

Sateenvarjo tai sadetakki kannattaa ottaa mukaan mahdollisten sadekuurojen varalta. Näin vältetään sisätilojen ja telttojen liiallinen ruuhkautuminen sadekuurojen aikana.

Muista käsien desinfiointi.

Näyttelyn porteilla, ravintoloissa, pubeissa, wc-alueilla ja polkujen varsilla on vapaasti saatavilla käsidesiä.

Näytteilleasettajien osastoilla on tarjolla käsidesiä ja mahdollisuus käsien desinfiointiin.

Näyttelyalueella on myös pisteitä, joissa kädet on mahdollista pestä vedellä ja saippualla.

Aivastaessa tai yskiessä käytä nenäliinaa tai kyynärtaivetta.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen lähimpään roska-astiaan. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään/desinfioidaan tämän jälkeen.

Maskien käyttö

Maskia suositellaan käytettäväksi tapahtuman aikana THL:n suosituksen mukaisesti FinnMETKO-näyttelyn busseissa ja muissa tilanteissa, joissa riittävän turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

Siivousta on tehostettu.

Näyttelyn yleisten alueiden ja tilojen siivousta on tehostettu. Siivouksen hoitaa ammattitaitoinen yhteistyökumppanimme.

Käytä maksukorttia käteisen sijaan.

Käytä näyttelyssä maksukorttia ja lähimaksamista, mikäli mahdollista.

Näyttelyn ravintolat ja ruokapisteet

Ravintoloissa noudatetaan viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia. Ravintoloissa ja ruokapisteissä on saatavilla käsidesiä. Tilojen siivousta ja pintojen pyyhkimistä on tehostettu.

Ravintoloissa on noudatettava annettuja kulkusuunta- ja istumapaikkaohjeistuksia sekä muistettava huolehtia turvaväleistä.

 

Lataa Koronavilkku

Suosittelemme lataamaan puhelimeen Koronavilkku-sovelluksen.

Muista noudattaa myös näyttelyn muita turvallisuusohjeita

Ohjeita näytteilleasettajille

Turvaväleistä huolehtiminen omalla osastolla

Näytteilleasettajien on huolehdittava omalla osastollaan turvavälien säilymisestä, mikä tulee ottaa huomioon jo osaston suunnittelussa.

Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja tai ruuhkautumista, tulee ihmisiä muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä ja tarvittaessa rajoittaa osastolla olevien kävijöiden määrää.

Käsidesit kävijöille osastolla

Näytteilleasettajien tulee varmistaa, että heidän osastoillaan on tarjolla käsidesiä ja mahdollisuus käsien desinfiointiin.

Kosketuspinnat osastoilla ja tartuntariskin välttäminen

Kosketuspinnat on pyyhittävä vähintään päivittäin, mielellään kahdesti päivässä. Pintojen puhdistamista suositellaan 2–4 tunnin välein.

Näytteilleasettajien on harkintansa mukaan pyrittävä välttämään osastoilla sellaisia aktiviteetteja, jotka kasvattavat tartuntariskiä (esim. kävijät koskettelevat samaa näyttöruutua tai samoja kyniä täyttäessään kilpailu-/arvontakuponkeja).

Yhteiskäytössä olevien tietokoneiden ja päätteiden tai muiden välineiden käyttöä on syytä välttää tai ne on puhdistettava aina käyttäjien välillä.

Myös giveaway-tuotteiden jakelua tai makeistarjoilua itsepalveluperiaatteella tulee välttää.

Maskien käyttö

Näytteilleasettajat harkitsevat ja ohjeistavat oman osastohenkilökuntansa suojavarusteiden käytön.

Maskia suositellaan käytettäväksi tapahtuman aikana THL:n suosituksen mukaisesti FinnMETKO-näyttelyn busseissa ja muissa tilanteissa, joissa riittävän turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

Ota huomioon myös näyttelyn muut turvallisuusohjeet
 

Yhteistyökumppaneiden ilmoituksia

Varmista näkyvyytesi näyttelyn yhteydessä. Ota yhteyttä näyttelyn markkinointipäällikköön Tapio Hirvikoskeen, puh 040 9009 417.